La Quimeta és la mare del Francesc, la Neus i el Daniel Bastida. L’home se li ha mort a la presó sent innocemt, i la quimeta empeny el carro fent estraperlo a la gola més fosca de la barcelona de postguerra. Amb quaranta-quatre anys i en plena forma i activitat, la mare pateix un aneurisma, i la família tremola. D’aquí en surten dos destins possibles: si la quimeta queda incapacitada, el Francesc prendrà les regnes del negoci i el daniel quedarà anul·lat; si la mare es recupera, el daniel progressarà a la seva falda fins a convertir-se en un autèntic pinxo relacionat amb el pitjor de cada casa. Les dones, en tots dos casos, agafen el protagonisme que se’ls volia escamotajar. Barcelona és un campi qui pugui de trinxes i còmplices amb el règim. I la vida, a vegades, guanya.

 

 

Editorial: Comanegra
ISBN:  978-84-18857-77-5
Format:  14 x 21 cm. Rústega amb solapes
Pàgines: 180
Data de publicació: setembre 2022

La bona literatura

“el lector s’hi endinsa agraït, perquè el relat posseeix el vigor i la mala bava de les coses patides de prop i arrossegades durant anys fins a un ara que sembla molt diferent, però que ha mamat fel durant mig segle etern. (…) Temps de postguerra, inhòspit, que clivella l’ànima per sempre més: Manuel de Pedrolo i ara Núria Cadenes ens el recorden, per tal de no oblidar els orígens ni, sobrerot, la bona literatura.”
Josep Gras

Núria Cadenes visita Pedrolo

Núria Cadenes ha estat la primera a eixir a la palestra i a oferir-nos unes magnífiques mostres de com ha entès el projecte pedrolià, i com ha assumit perfectament el joc dels personatges: les novel·les La terra s’ho porta i No han donat la llum, encara uns títols que podrien perfectament ser del mateix Pedrolo‒ en són els fruits

Jordi Querol

Els comentaris estan tancats.